کار ترمیم پورت پنجم خط آهن حیرتان–مزارشریف تکمیل و دوباره فعال شد

kalim_admin
شنبه ۱۴۰۵/۳/۲ - ۷:۵۹
د حيرتان – مزار شریف د اوسپنې پټلۍ د پنځم پورټ د ترمیماتو چارې بشپړې او بیاځلې فعاله شوه

کار ترمیم پورت پنجم خط آهن حیرتان–مزارشریف تکمیل، و امروز با حضور محترم الحاج ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء ا.ا.ا، محترم الحاج ملا محمد عیسی ثانی وزیر فواید عامه، محترم ظفر غیاث اویچ نظرالله‌اوف رئیس راه‌آهن کشور ازبیکستان و شماری از مسئولان بلندپایه، رسماً به بهره‌برداری سپرده شد.

در آغاز مراسم، محترم الحاج ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، تلاش‌های وزارت فواید عامه را در بخش توسعه شبکه‌خط آهن در کشور ستایش نمود و همچنان از همکاری‌های کشور ازبیکستان درین زمینه قدردانی کرد.وی افزود که روابط اقتصادی و تجارتی میان افغانستان و ازبیکستان نسبت به گذشته تقویت شده است و به‌منظور گسترش و تقویت بیشتر این روابط، کمیته مشترکی به رهبری محترم والی ولایت بلخ و با حضور ادارات مربوطه تعیین گردیده است. همچنان او گفت که امنیت در کشور در حال حاضر نسبت به هر زمان دیگر بهتر شده و زمینه سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در افغانستان فراهم گردیده است.

در ادامه این مراسم، محترم الحاج ملا محمد عیسی ثانی، وزیر فواید عامه، گفت که هم‌اکنون وزارت فواید عامه از طریق چهار بندر فعال کشور به‌گونه دوامدار انتقالات دارد.

همچنان پورت چهارم خط آهن حیرتان–مزارشریف که قبلا فعال شده بود، و اکنون پورت پنجم با ظرفیت ۵۰ واگن‌ فعال شده است و تلاش میکنیم این ظرفیت به دو تا سه‌صد واگن افزایش یابد.وی افزود که کار سروی و دیزاین ۶۵۷ کیلومتر خط آهن حیرتان–هرات از سوی کشور ازبیکستان آغاز شده و در حال حاضر جریان دارد و همچنان کار سروی و دیزاین ۸۷۸ کیلومتر خط آهن تورغندی–هرات–کندهار–سپین بولدک نیز در حال تکمیل شدن است و در آینده نزدیک کار ساختمان آن آغاز خواهد شد. علاوه بر این، کار ساختمان شماری دیگر از خطوط آهن نیز در کشور ادامه دارد.

محترم ظفر غیاث اویچ نظرالله‌اوف، رئیس خط‌آهن ازبیکستان، نیز در این مراسم سخنرانی کرده و گفت: همکاری‌های دوجانبه افغانستان و ازبیکستان در تمامی بخش‌ها در حال گسترش است که خط آهن نمونه روشن آن می‌باشد.وی همچنان افزود که از آغاز سال جاری تاکنون، میزان انتقالات نسبت به سال گذشته افزایش یافته و ما تلاش می‌کنیم در همکاری با برادران افغان خود این میزان را بیشتر افزایش دهیم و سهولت‌های بیشتری را در بخش سرعت انتقالات و تخلیه‌وبارگیری فراهم سازیم.او همچنان گفت که برای توسعه ایستگاه خط آهن نایب‌آباد آمادگی دارند و تلاش می‌کنند شمار رفت‌وآمد واگن‌ها را تا ۷۰۰ واگن افزایش دهند.

خط آهن حیرتان–مزارشریف با داشتن پنج پورت، در مجموع ۱۰۶ کیلومتر طول دارد که ۷۵ کیلومتر آن خط اصلی و ۳۰ کیلومتر دیگر آن خط فرعی می‌باشد. کار ترمیم این مسیر از سوی یک شرکت ازبیکستانی با هزینه ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر امریکایی آغاز شده بود که اکنون کار ترمیم پورت پنجم آن نیز به‌گونه کامل به پایان رسیده است.

قابل یادآوری است که خط آهن حیرتان–مزارشریف یکی از مهم‌ترین دهلیزهای اقتصادی و تجارتی کشور به‌شمار می‌رود که نقش مهمی در توسعه روابط تجارتی میان افغانستان و منطقه دارد و با فعال شدن دوباره‌ی آن روند انتقال کالاهای تجارتی آسان‌تر شده و میزان انتقالات نیز افزایش خواهد یافت.

9 months 2 weeks ago

.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۵/۳/۲۳ - ۱۵:۳۸
Background image

وزیر فواید عامه در سفر خود به زون جنوب‌غرب از جریان کار شماری از پروژه‌ها بازدید کرد

محترم الحاج ملا محمد عیسی ثانی، وزیر فوایدعامه ا.ا.ا، در جریان سفر کاری خویش به زون جنوب‌غرب کشور، که شماری از رؤسا و انجنیران تخنیکی نیز وی را همراهی می‌کردند، از جریان تطبیق شماری از. . .

شنبه ۱۴۰۵/۳/۲۳ - ۱۳:۵۳
Background image

در ماه ثور از طریق خطوط آهن ۱۰۰۳۸۲۱ متریک تُن انتقالات صورت گرفته است

از آغاز الی ختم ماه ثور سال ۱۴۰۵هـ.ش. از طریق خطوط آهن وزارت فواید عامه افغانستان ۱۰۰۳۸۲۱ متریک تُن انتقالات صورت گرفته است.

در این میان از طریق بندر حیرتان ۶۸۸۴۷۴  تُن، بندر آقینه ۹۵. . .

شنبه ۱۴۰۵/۳/۲۳ - ۸:۳۳
Background image

وزیر فواید عامه ازجریان کار پروژه‌های اعمار مساجد در مسیر شاهراه کابل-کندهار بازدید کرد

محترم الحاج ملا محمد عیسی ثانی، وزیر فواید عامه ا.ا.ا، در جریان سفر کاری خویش به ولایت کندهار، از جریان تطبیق و پیشرفت کار پروژه‌های اعمار مساجد در مسیر شاهراه کابل- کندهار بازدید نمود.. . .

BACK TO NEWS